1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. България може да развива търговия с Русия

България може да развива търговия с Русия

Има интерес към нашите вина, зеленчуци и минерална вода

България може да развива търговия с Русия и да доставя различни продукти до Москва с кораби от типа река-море, каза кметът на руската столица Юрий Лужков след разговор с българския министър-председател, по време на среща в курорта Камчия.

Обсъдени са серия от възможности за различни инвестиции. Освен изграждането на комплекса в "Камчия", за който московското правителство ще осигури около 120 милиона евро, двамата са обсъдили възможностите за инвестиции в енергетиката, както и търговията със селскостопански продукти между двете страни.

Според Лужков в Русия има интерес към нашите вина, зеленчуци, минерална вода. По думите му тази продукция може да се доставя лесно с кораби, като се избягва пресичането на граници, а товарът може да пристига за 12 дни.

Кметът на Москва благодари на българските пожарникари, които участваха при потушаването на големите пожари край руската столица.

Борисов  допълни още, че ще се търсят възможности и за развитие на балнеолечебен туризъм, който за Русия е изключително важен като северна държава.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.