1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. "Български пощи" кандидатства да получи лиценз за оператор за ваучери за храна

"Български пощи" кандидатства да получи лиценз за оператор за ваучери за храна

Ръководството планира да въведе единна платформа за електронно разплащане

В опит да бъде по-близо до клиентите си, държавното дружество "Български пощи" планира да премести станциите в молове, магазини от големите вериги и други по-търговски места. Това съобщи пред БНР изпълнителният директор Пламен Павлов. 

"Български пощи" кандидатства да получи лиценз за оператор за ваучери за храна с национално покритие, съобщи Павлов. Той се надява от началото на следващата година компанията да започне да работи и на този пазар. През тази година с тази дейност се занимават 13 компании, които са си разпределили държавната квота от 200 млн. лв. 

Ръководството планира да въведе единна платформа за електронно разплащане и да се превърне в "място, в което електронното правителство да може да си предлага услугите", каза изпълнителният директор. 

Планът за оздравяване на другеството включва увеличаване на международната поща, където освен един спечелен клиент се преговаря и с други два. Компанията възнамерява да се освободи и от неоперативните си активи. 

Двата милиона лева, които кабинетът "Орешарски" преведе на пощите наскоро, ще отидат за погасяване на загубата на дружеството през 20011 г., съобщи Павлов. Той се надява принципалът - Министерството на транспорта, да преведе още 5 млн. лв. от общо 22 млн. субсидия, за която дружеството претендира.

Преди да се повишат заплатите, както настояват синдикатите, предстои да бъде променено щатното разписание, което е доста остаряло и допуска в различните региони хората на еднаква длъжност да получават различни възнаграждения.  Във всички случаи увеличението няма да е еднакво за всички, каза изпълнителният директор. 

Той уточни, че досега синдикатите не са предприели никакви изисквани от закона мерки за обявяването на стачка. По-рано този месец профсъюзни лидери в сектора предупредиха за стачка от 1 октомври.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.