1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. BASF лансира нов емолиент, извлечен от възобновяеми суровини

BASF лансира нов емолиент, извлечен от възобновяеми суровини

Личното благоденствие на хората може да бъде дълбоко повлияно от състоянието на тяхната кожа

Личното благоденствие на хората може да бъде дълбоко повлияно от състоянието на тяхната кожа. Ето защо все повече потребители, особено тези с чувствителна кожа, търсят подхранващи и омекотяващи продукти.

В помощ на производителите, които трябва да задоволят тези търсения, отделът „Химически продукти” на BASF лансира на пазара Cetiol RLF – първият емолиент на компанията с лека текстура, получен чрез ензимен процес. Продуктът се извлича единствено от естествени възобновяеми суровини, които са доказано нежни към кожата и щадящи околната среда.

През последните пет години продуктите с маркетинг, насочен към грижата за чувствителна кожа и ползите за околната среда, значително увеличават своя дял на козметичния пазар. Формули, които съдържат Cetiol RLF, идеално пасват на продукти с такава концепция: емолиентът е с лека текстура, бързо попива в кожата и оставя усещане за мекота.

Развитието на козметиката е силно повлияно от използването на емолиенти, а Cetiol RLF е един от бързо налагащите се на пазара. Той е кристално прозрачен с леко благоухание, което го прави подходящ компонент за производството на съвременна козметична грижа за кожата. Емолиентът е удачен за употреба в широко разнообразие от омекотяващи продукти.

Дерматологични тестове върху хора с чувствителна кожа доказват, че той не дразни кожата. Cetiol RLF е подходящ за бебета, деца и възрастни с чувствителна кожа, дори за тези с атопична кожа.

Новият емолиент е подходящ и за продукти с чисти природни съставки. Cetiol RLF се извлича от 100-процентова естествена възобновяема суровина и се катализира чрез ензими – този нов процес осигурява намаляване на вредните емисии и високо качество. В допълнение, емолиентът е одобрен от Ecocert, сертифициран от NaTrue и National Products Association (NPA) и препоръчан от BDIH и COSMOS.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.