1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. BASF празнува 20-годишен юбилей от изграждането на своя завод за производство на ибупрофен

BASF празнува 20-годишен юбилей от изграждането на своя завод за производство на ибупрофен

Компанията прилага природосъобразна технология, отличена с награди

Водещият производител в света на активни фармацевтични съставки (АФС) с широко приложение, бе удостоен с отличия на празненството по случай 20 години от дейностите по производство на ибупрофен. В тексаския град Бишъп BASF ръководи завод от световна класа за производството на ибупрофен – често използвано болкоуспокояващо вещество. Компанията прилага природосъобразна технология, отличена с награди, която избягва употребата на хромни соли и минимизира отпадъчния продукт.

Бишъп: 20 години посветени на фармацевтичната индустрия

Съоръжението на BASF в Бишъп, Тексас, бе построено през 1991 г. и въведено в експлоатация през септември 1992 г. Оттогава то се е наложило като един от най-значимите заводи за производството на ибупрофен в света. Одитиран от Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) и в съответствие със стандарта за добра производствена практика (GMP), производственият обект е част от Доброволната програма за закрила (VPP) на Администрацията за здраве и безопасност при работа (OSHA) и е отличен със званието “VPP Star site“. VPP награждава служители и работници в частния сектор и федералните служби, внедрили ефективни системи за управление на безопасността и здравето.

“Горди сме с екипа ни в Бишъп и неговата несравнима отдаденост към устойчивостта, безопасността и надеждността” – заяви Даниеле Пиерджентили, вицепрезидент на направлението в BASF за фармацевтични съставки и услуги за Северна Америка. – Продуктите, които съдържат ибупрофен, произведени в нашия завод в Бишъп, са същината на нашето портфолио за активки съставки и представят дългосрочния ангажимент на BASF към сигурната доставка на  висококачествени фармацевтични съставки към нашите партньори”. Последното попълнение на BASF в продуктовия каталог на ибупрофен е Натриев ибупрофен. Продуктът се разтваря бързо и по този начин гарантира по-бърз болкоуспокояващ ефект за пациентите.

Водеща позиция в природосъобразното производство


Производственият процес на BASF за ибупрофен е иновативна, ефективна технология, която направи революция в масовото фармацевтично производство. Той предлага новаторско решение за един често срещан проблем в масовия синтез на АФС. Големите количества седиментни отпадъци (често съдържащи хромни соли), които обикновено се асоциират с такова производство, на практика почти се елиминират. Безводният водороден флуорид под формата на катализатор/разтворител се възстановява и рециклира. Нещо повече, не е необходим друг разтворител в нито една от фазите на реакция, което улеснява възстановяването на продукта и минимизирането на отделените емисии. Добре организираният и постоянно подобряван процес превръщат технологията в природосъобразна и намаляват отпадъчния продукт. Екологичното предимство на технологията за производство на ибупрофен в завода на BASF в Бишъп бе отличено с Kirkpatrick Achievement Award за “изключителен напредък в химико-технологичната наука” през 1993 г. и с Presidential Green Chemistry Award през 1997 г.

Целия материал за 20-годишния юбилей на BASF в областта на фармацевтичната индустрия четете в рубрика Актуално на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.