1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Безалкохолна напитка от артишок разгражда алкохола в кръвта до 45 минути

Безалкохолна напитка от артишок разгражда алкохола в кръвта до 45 минути

Цената на 30 милилитровата бутилка е 6 лева

 

Безалкохолна напитка от растението артишок разгражда алкохола в кръвта за 30 до 45 минути, стана ясно на пресконоференция, с която беше отбелязан стартът на продажбите на тази напитка на българския пазар. 5 % от средствата от продажбите ще се влагат във Фонд "Здраве за всички". Той ще финансира здравни програми в страната.

Към Фонда ще бъде създаден и Обществен съвет по здравни въпроси, обяви директорът на Институт "Пирогов" доц. Спас Спасков. Една от програмите, които ще се финансират от Фонда - "Сигурност на пътя", вече е стартирала, уточни ръководителят на фирмата-дистрибутор на напитката от артишок Владимир Баланов.

В рамките на тази програма в София и други градове на страната ще бъдат открити в следващия един месец офиси, където шофьори и всички, които желаят да проверят съдържанието на алкохол в кръвта си, ще имат възможност да се подложат на безплатен тест "Дрегер".

След резултатите от теста те могат безплатно да изпият бутилка от безалкохолната напитка за разграждане на алкохола и отново след 30 до 45 минути да се подложат на тест "Дрегер".

"Надеждата ни е, че благодарение и на този продукт ще намалим травматичните случаи, свързани с употребата на алкохол", каза на пресконференцията доц. Спасков.

Новата напитка на българския пазар се казва "Секюрити фиийл бетер"/"Security Feel Beter". Тя е произведена преди 8 години от двама френски учени. "Security Feel Beter" е получила одобрението на френската академия на науките и в момента се продава в над 30 страни по света.

От края на септември т.г. напитката се бутилира и в България, каза ръководителят на фирмата-дистрибутор "Маймекс" Владимир Баланов. Цената на 30-милилитрова бутилка е 6 лева.

"Security Feel Beter" е напълно безвредна безалкохолна напитка, която може да се пие преди, по време и след хранене. Няма ограничения за изпитото количество, не е вредна за деца. Напитката е силен антиоксидант и може да се поема профилактично за стимулиране на чернодробната дейност и увеличаване на жлъчната секреция, уточни  доц. Спас Спасков. Той съобщи, че в клиниката по токсикология на института е започнало изпитване на "Security Feel Beter" и уточни, че всеки организъм индивидуално разгражда алкохола. По-лесно това става при хора със здрав черен дроб.

 

 

 

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.