1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Безплатното участие на български фирми на международни изложения се удължава с една година

Безплатното участие на български фирми на международни изложения се удължава с една година

Снимка:

Финансовите средства на ИАНМСП възлизат на 27 млн. лв.

С една година да се удължи срокът на действие на програмата за насърчаване участието на български фирми на международни панаири и изложения. Това предложение са направили от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП), предаде вестник "Стандарт".

Общо финансовите средства на програмата възлизат на 27 млн. лв., но за последните 4 години 8 млн. лв. са спестени. Те могат да бъдат използвани при удължаване на сроковете до април 2015 г. Окончателното решение ще бъде взето от управляващия огран на ОП "Конкурентоспособност" до края на седмицата.

Досега агенцията е организирала участие на 909 български фирми в 87 панаири и изложби. Резултатите от тази дейност са 1223 сключени сделки, като 59,1% от участниците са се върнали с подписани договори. По време на 26-те търговските мисии на агенцията зад граница пък 74% от включените в тях компании са сключили сделки с чужди контрагенти. 

С парите от европрограмата Агенцията за малки и средни предприятия осигурява за фирмите напълно безплатно участие на панаирите, като заплаща наемането и оборудването на щандове, включването в каталога за съответното събитие, наема зали за срещи с бъдещи партньори, осигурява преводач. При организирането на търговски мисии пък заплаща и издръжката на един представител от фирмата - самолетен билет, трансфер от и до летището, вътрешни превози, хотелско настаняване.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.