1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Бизнес среща в сектор земеделие и хранително-вкусова промишленост

Бизнес среща в сектор земеделие и хранително-вкусова промишленост

 


Наред с предизвикателствата на предстоящото членство на България в Европейския съюз пред бизнеса стои и проблемът за недостатъчно използваните възможности за икономически контакти в региона на Югоизточна Европа. До такива изводи са стигнали екипи на български стопански камари и на Стопанската камара на Македония. Именно с цел да се подобри бизнес климатът и да се активизират търговско-икономическите отношения между България и Македония, през пролетта у нас ще се проведе бизнес среща на фирми производители, преработватели и търговци от сектора на земеделието и на хранително-вкусовата промишленост, научихме от Веселин Йотков, изпълнителен секретар на Стопанската камара в Плевен.

Бизнес срещата се организира от стопанските камари в Плевен, Ловеч, Велико Търново и Габрово, както и Стопанската камара на Македония. Форумът е подкрепен от Областната дирекция "Земеделие и гори" в Ловеч, екипа на проект по ФАМАД – "Насърчаване на овощарството и лозарството в България и на земеделието в планински регион Ловеч", екипа на Сдружението за насърчаване на икономическото развитие на Ловешка област.

Предвижда се срещата да се проведе в рамките на два дни през април в региона на Ловеч. Целта е да се осъществят двустранни разговори и преки контакти между фирми от България и Македония.

Браншовете, представители от които се очаква да проявят интерес към предстоящия форум, са: производство на селскостопански продукти, на фуражи, на торове и препарати, на ветеринарномедицински препарати, на опаковки, фирми, занимаващи се с хранително-вкусова промишленост, туризъм, дървопреработване и мебелна промишленост и други./posredniknews.com

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.