1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Бум в продажбите на домашни фурни за хляб

Бум в продажбите на домашни фурни за хляб

Новите цени и съмнителното качество доведоха до спад в продажбите на заводския хляб

Новите цени и съмнителното качество доведоха до спад в продажбите на заводския хляб. Все повече хора си купуват домашни фурни от магазините за бяла техника. Така те могат да си пекат хляб без набухватели и оцветители само за 80 стотинки.

Всеки 20-и софиянец и всеки десети перничанин вече се е сдобил с домашна хлебопекарна, показа проверка на вестник "Стандарт". Продажбите на фурни, които от години се предлагат у нас, са скочили рязко тази зима, отчитат търговци на домакински уреди.

В Перник предвидливите в бранша веднага обявиха намаления и за 30 дни успяха да заредят и продадат по три нови пратки. Двойно се е увеличило търсенето само през декември. Бакалиите пък отчитат от 10 до 20% спад в продажбите на хляб.

Междувременно по-късно днес Браншовата камара на индустриалните производители на хляб в страната ще коментират и качеството на българския хляб. От организацията ще коментират колко струва реално производството на един хляб и как се формира цената му, информира bTV.

Също днес завършва проверката за качеството на диетичния хляб в страната, организирана от Министерството на здравеопазването. Инспекторите изследват диетичните продукти за съдържанието за изкуствени оцветители, количеството на сол и захар, наличие на пепел и други.

При нарушения производителите ще бъдат глобявани от 500 до 4000 лв.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.