1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Череши в Кюстендилско ще изкупуват шест фирми

Череши в Кюстендилско ще изкупуват шест фирми

Започва първото пръскане

 

Шест фирми ще изкупуват реколтата от череши в Кюстендилско, съобщиха от пресцентъра на общината. Това стана ясно след провелата се среща с фирми, изкупуващи череши в общината, фирми, които отговарят за пръскането, както и производители.

Представителите на някои от фирмите заявиха, че им е твърде скъпо да продължават да извършват пръскания в черешовите масиви, заради световната финансова криза, която стига и до този сектор. Затова бе договорено всички фирми да си поделят разходите за пръскане на овошките, така че да се запазят плодовете. До края на месеца ще се извърши първото пръскане. Шестте фирми ще са с приоритет и при получаване на разрешителни от общината за разполагане на пунктове за изкупуване на черешите.

На срещата присъстваха и кметове, и кметски наместници на селата с черешови масиви, както и представители на РПУ-Кюстендил. С тях е обсъден проблемът за опазването на масивите и запазването на спокойствие по време на самата кампания, като се прилага практиката от миналата година, т.е. в охраната да се включат екипи на полицията.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.