1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. ДКСБТ: Разнопосочно е движението на цените на едро при месните продукти

ДКСБТ: Разнопосочно е движението на цените на едро при месните продукти

С 4,3% е спаднала цената на кренвиршите, а тази на замразеното пиле е намаляла с 1,2% в периода 15-19 април

Разнопосочно е движението на цените на едро при месните продукти. Това показват данните от последния анализ на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата (ДКСБТ), проследяващи стойностите в периода 15-19 април 2013 г. С 4,3% е спаднала цената на кренвиршите, а тази на замразеното пиле е намаляла с 1,2%. Трайният варено-пушен салам пък е поскъпнал с 28 ст. (3,2%), а малотрайните колбаси (в това число и шунка) – с 1,4%.

С 4 стотинки е поевтинял кашкавалът тип "Витоша" на едро в рамките на последната работна седмица. През този интервал цената на кашкавала е била 10,59 лв./кг, а темпът на намаление е 0,4%. Спаднала е стойността на едро и на краве сиренето – с 1,1% (6 ст.) до 5,24 лева. При кравето масло и растително сирене е налице леко увеличение в размер на 1 стотинка, отбелязва inews.bg/.

Стабилни са останали стойностите на оранжерийните домати и краставици, като тази на краставиците се е запазила, а тази на доматите е спаднала с 1 ст./кг.

Значително намаление е регистрирано при вносните зеленчуци – съответно от 7,2% при краставиците и 2,8% при доматите, като те продължават да се продават на по-ниски цени от оранжерийните.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.