1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. До 1 февруари ще е ясен шефът на Агенцията по безопасността на храните

До 1 февруари ще е ясен шефът на Агенцията по безопасността на храните

Кандидатите ще бъдат представени на премиера за одобрение

Земеделският министър Мирослав Найденов ще предложи пакет от кандидат-директори на ДФ „Земеделие”, от който ще бъдат избрани шефът на новата структура и неговите двама заместници. Той бе категоричен, че случаят „Калина Илиева” няма да се повтори, информира Агенция "КРОСС".

Кандидатите вече са ясни. Те ще бъдат представени на премиера за одобрение.  „Дано от 1 февруари новият директор да бъде ясен. При всички случаи ще има по един представител от ХЕИ, ветеринарната и фитосанитарната служба”, каза Найденов.

По думите му, няма да се търси експерт на всяка цена. „Имали сме свидетели на случаи на изключително добри експерти, които нямат качества да бъдат добри ръководители”, заяви земеделският министър. „Този човек не трябва да има тежести от миналото и да се влияе от заплахи и натиск”, допълни той.

Мирослав Найденов отрече твърденията, че във връзка със създаването на новата агенция ще бъдат назначени допълнително 3000 души: „Не назначаваме  нови 3000 души. Напротив, обединяваме и Агенцията по безопасност на храните ще стане една силна агенция, каквато не сме имали през последните 20 години. Ние обединяваме служби като ХЕИ и НВМС, като в крайна сметка съкращаваме и щата на дублиращите звена”.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.