1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Досегашният изпълнителен директор на „Добрички панаир” АД Екатерина Димова се оттегля окончателно от фирмата

Досегашният изпълнителен директор на „Добрички панаир” АД Екатерина Димова се оттегля окончателно от фирмата

Оставя компанията в добро финансово състояние – с около 300 хиляди лева в банковите сметки

Тя е отхвърлила предложението да заеме поста прокурист, защото не е съгласна с новата управленска структура на „Добрички панаир”.

Димова бе освободена от длъжността изпълнителен директор и като член на Съвета на директорите на „Добрички панаир” - дейност, която изпълняваше от създаването на компанията преди 15 години, с решение на Общо събрание на фирмата от 23 септември. Тогава от Съвета на директорите беше освободен и представителят на общината в дружеството Тошко Стоев. На тяхно място влязоха бизнесменът Веселин Велев и Звезделина Иванова – служителка в областна администрация.

В момента с решение на борда на директорите на „Добрички панаир” АД фирмата се управлява от двама изпълнителни директори - Георги Костов – шеф на „Зърнени храни” АД и Звезделина Иванова. За председател на борда на директорите бе избран управителят на „Автотрейд” ООД Агоп Крикорян.

 „Мога да се върна в „Добрички панаир” единствено като член на Съвета на директорите и изпълнителен директор”, заяви Димова. Тя информира, че оставя компанията в добро финансово състояние – с около 300 хиляди лева в банковите сметки.

15 години след създаването си „Добрички панаир” все още няма изграден свой изложбен комплекс. Проектът отлежава от 2006 година, а за целта бе отреден терен от 42 дка в района на местността „Разсадника”.

 „ Появиха се големи апетити към мястото от определени общински съветници” – коментира Димова. Според нея нещата в „Добрички панаир” не вървят защото има два лагера сред акционерите – общината срещу останалите съдружници.

Капиталът на дружеството е разпределен между Община Добрич, която държи 40%, ТПП с 20%, „Зърнени храни”АД с 20% и „Бялата лястовица” АД с 20%.

В момента се водят дела между акционерите за правото на всеки да увеличи капитала си в дружеството. Очаква се решение на ВКС по казуса.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.