1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Екзотични череши – по 25 лв. килото, се продават у нас

Екзотични череши – по 25 лв. килото, се продават у нас

Плодовете идват от Чили и Австралия, кълнат се търговците

 

Килото череши удари абсурдните 25 лева на сергиите по "Графа". Според търговците обаче цената си била "абсолютно нормална". Черешите идвали чак от Чили, а ги пакетирали в Гърция, Освен това из Европа струват по 25 евро, твърдят продавачите.

Проверки обаче показаха, че на пазара "Ситняково" същите череши могат да се купят 4 пъти по-евтино - по 6 лв. килото. Търговецът там обясни, че плодовете и се берат, и се пакетират в Гърция. Съседът му по сергия обаче продава плодовете по 10 и 20 лева. Това са големи и сладки австралийски череши, подканя той купувачите. Но и той обяснява, че неговите плодове също са пакетирани в Гърция.

В София има и вериги квартални магазини, където черешите вървят средно по 4 лева килото, което е цели 6 пъти по-малко от скъпотията по "Графа".

Освен екзотичните череши, на сергиите там и по "Ситняково" се предлагат и африкански нарове, също по 25 лева за килограм. Кивито изчезна и се намира само в БИЛЛА. Търговците разказват, че зелените лимони също са много популярни на пазара въпреки техните 2 лева за 100 грама. Те се харчат най-много през лятото заради освежителните коктейли, които се украсяват с резенчета от тях. Най-евтини от този род плодове се оказват смокините, които не превишават 10 лева килото.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.