1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Елински сайт оферира села в региона около Пловдив

Елински сайт оферира села в региона около Пловдив

На първата страница на сайта се прави анализ на пазара на недвижимиге имоти у нас

 

17 оферти за продажба на земя около Пловдив има в момента на гръцкия сайт www.apollon.gr. В елинската уебстраница най-много предложения ­ 5, има за продаване на земя има за околностите на с. Марково, известно още с прозвището "Бевърли майна".

На първата страница на сайта се прави анализ на пазара на недвижимиге имоти у нас. Подчертава се факта, че през последните години има нарастване на цените на парцелите между 400 и 1600%, като за пример се сочи курорта Слънчев бряг.

Авторите на уебстраницата акцентират на обстоятелството, че районът около Пловдив и най-вече на юг от него има бъдеще и правят аналог с подобни селища близо до Атина и Солун. Цените сега са ниски 8-16 евро/ кв. м, пише в гръцкия сайт, но със сигурност ще нарастват. В този район инвестиции в земи са направили много чужденци ­ германци, италианци, американци, французи, пишат гърците. На юг от втория по големина български град непрекъснато се строят големи и скъпи къщи, подчертават авторите на сайта.

На втората страница на сайта са конкретните оферти, повечето от които са илюстрирани със снимки. Най-скъпата от тях като абсолютна сума е за нива от 8.5 дка, разположена само на 2 км от областния град. За нея се искат 76 хил. евро. Най-много по 17.6 евро за кв. м искат за нивичка от 510 кв. м в с. Белащица, община Родопи, на 4 км южно от Пловдив. Най-ниската оферта е 5.8 евро/кв. за 1890 кв. м земеделска земя в с. Браниполе./monitor.bg

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.