1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Горещините сринаха цените на доматите

Горещините сринаха цените на доматите

Червените зеленчуци стигнаха 30 стотинки, краставиците вървят по 40 ст.

 

До 0,30 лв. се срина цената на килограм домати на видинския пазар вчера. В петък тържището затвори при 0,60 лв. най-ниска и 1-1,30 лв. най-висока цена за червения зеленчук. Евтинията предизвикаха производители от близките села Капитановци, Покрайна, Сланотрън. В Капитановци зеленчукопроизводство е единственият поминък за млади и стари. Те предложиха слънчеви домати от стари български сортове. При отварянето на пазара постоянните търговци се опитаха да прогонят производителите, но не успяха. До скандал не се стигна.

Те обаче бяха принудени да свалят цената на холандския сорт твърди домати на 0,60 лв. Мераклии за тях обаче нямаше. Топлото време причини бързо зреене на зеленчука, споделя Люба Флорова от с. Капитановци. Ако не намалим цената, не можем да продадем продукцията. Никой от нас няма договори с консервни фабрики за изкупуване.

Паднаха цените и на останалите зеленчуци. Килограм чушки се продаваше по 1,20 лв., краставиците - от 0,40 до 0,80 лв., а шипката - до 2 лв. за килограм. Сезонът на туршиите все още не е започнал, но тази евтиния ще ни принуди да купуваме домати за буркани, споделяха клиенти на пазара вчера./standartnews.com

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.