Кило агнешко в Сандански се харчи по 11 лв.
Гърци изкупуват агнетата в Пиринско в навечерието на Великден. Заради наплива на чужди клиенти, кило агнешко достигна 11 лева. Чужденците идват с десетки автобуси, за да си напазаруват евтини хранителни стоки и сувенири за наближаващите великденски празници. За трите дни около Великден хотелиерите в Сандански и Петрич очакват между 4 и 5 хиляди чужденци. В съседния Благоевград, където няма такъв наплив от гърци, агнешкото върви по 9 лева за килограм. Най-скъпото месо засега се харчи в София и Варна - кило агнешко вече стигна 12 лв. Първите туристи по морето купуват бут за 11,70, а плешката е от 9,60 до 10 лв. Цената за килограм живо тегло при агнетата е между 4,50 и 5,00 лв., а при яретата между 4,00 и 4,50 лв. според стопаните, цената може да се покачи с още лев в навечерието на празниците. Те са категорични, че цена под 4 лева за килограм за тях е неприемлива, тъй като ще са на загуба. В Монтанско хората предпочитат да купуват агнета направо от кошарите, защото е по-изгодно.