Самите търговци също да проверяват внимателно документите на доставчиците
Гражданите да купуват само сурово месо от български производители с установен произход и документи за качество. Това препоръчват от лабораторията на SGS България във връзка с информацията, че заразено с диоксин ирландско месо може да е попаднало в магазинната мрежа у нас, предаде БТА.
В съобщение до медиите от лабораторията съветват още по възможност да се избягва консумация на колбаси и полуфабрикати на фирми без сертификати, гарантиращи проследяване на цялостния производствен процес и най-вече да се следи дали има анализ на суровината, вложена в производството.
Фирмите-вносителки и производствените предприятия би трябвало да получават месото със сертификат, че конкретната партида не съдържа диоксини, ако нямат такъв, е добре да поръчат анализ. Самите търговци също е добре да проверяват внимателно документите на доставчиците си, за да гарантират сигурността и спокойствието на своите клиенти, се посочва в съобщението.