1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. ХІІІ международно специализирано изложение

ХІІІ международно специализирано изложение

СК Простор - Добрич 30 август - 3 септември 2005

 

    СЕЛСКОТО
    CТОПАНСТВО 
            
И ВСИЧКО ЗА НЕГО  ___________________________________________________________


Едно от най-важните събития за агробизнеса е откриването на поредното тринадесето международно специализирано изложение  Селското стопанство и всичко за него. През дните на форума в град Добрич се срещат агробизнесмени, фермери, научни работници и представители на държавни институции от България и чужбина. На панаира може да се видят новостите в  селскостопанската техника, нови технологии, нови продукти и да бъдат обменени опит и идеи с настоящи и бъдещи патньори.
От 1998г. изложението Селското стопанство и всичко да него се провежда под егидата на Министерството на земеделието и горите.
Изложението се осъществява с медийната подкрепа на Националното телевизионно предаване за земеделие АГРОФОРУМ, селскостопанскя портал www.agro.bg, специализираните вестници АГРОВЕСТНИК и ФЕРМЕР НОВИЯТ, и радио БРАВО.
Тематиката на изложението включва:
 
Едро- и малогабаритна техника
Машини и съоръжения за животновъдството
Машини и съоръжения за хранително-вкусовата промишленост
Машини и съоръжения за фуражно производство
Мелиоративни съоръжения
Селскостопански инвентар
Парници и оранжерии
Техника за почистване, сортиране, обеззаразяване на семена
Опаковъчна техника и аксесоари
Сушилни инсталации
Семена и посадъчен материал
Хранително-вкусова промишленост
Ветеринарно-медицински препарати
Препарати за растителна защита
Животновъдство
Растениевъдство
Гуми
Горива
Масла и смазочни материали
Хладилна, вентилационна, климатична и отоплителна техника
Пречиствателни станции
Цветарство
Лабораторни прибори и апаратура
Специализирана периодика и литература

Рекорден е броят на представените фирми на панаира 344, сравнение с изложението Селското стопанство и всичко за него`2004 броят им е нарастнал с 49%.  Съотношението български- чуждестранни изложители е 195 :149. България, Австрия, Беларус, Белгия, Великобритания, Германия, Дания, Израел, Испания, Италия, Канада, Китай, Корея, Молдова, Полша, Португалия, Румъния, Русия, САЩ, Словакия, Словения, Сърбия и Черна Гора, Турция, Украйна, Финландия, Холандия, Чехия, Швеция и Япония са държавите, които ще се представят на изложението. Посетителите ще могат да установят контакти директно с тях като ги посетят на изложбените им щандове.

Изложението е разположено на 12 000 квадратни метра в спортен комплекс Простор, от които заетите изложбени площи са 8 100 кв.метра, увеличението на площите е с 11% в сравненение с предходната година.

Освен новостите в селскостопанските машини и оборудването, посетителите ще имат възможност да разгледат изложбата на елитни животни -зайци, свине, едър и дребен рогат добитък, и коне. Изложението на животни се организира с изключителното съдействие на Министерството на земеделието и горите, Националната и Регионална служби по животновъдство, асоциациаците по зайцевъдство, коневъдство и на млекопроизводителите.

На 30 август ще бъдат обявени призьорите на тринадесетото изложение Селското стопанство и всичко за него.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.