1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. "Химимпорт" купи цигарената фабрика в Стара Загора

"Химимпорт" купи цигарената фабрика в Стара Загора

Цигарената фабрика в Пловдив пък е купена от "Сигма консултинг" ООД

 

Икономическата структура на варненската групировка ТИМ - "Химимпорт", е купувачът на старозагорската цигарена фабрика. Това официално потвърдиха ПР специалистите на холдинга, след като Централният депозитар оповести, че купувачът се казва "Бизнес център Изгрев".

Вчера така и не стана ясно как точно дружеството, което вече притежава към 90% от "Слънце Стара Загора табак", е свързано с "Химимпорт". Според ДАКСИ то се занимава с общо строителство на сгради и строителни съоръжения. Най-големите опасения бяха, че новият собственик ще използва главно имотите на старозагорската фабрика и ще спре производството на цигари. От "Химимпорт" обаче опровергаха тази информация, като казаха, че ще запазят предмета на дейност на фабриката и дори ще я разширят. На 14 юли "Булгартабак" продаде чрез фондовата борса дела си от 78% в цигареното дружество за близо 18 млн. лв.

Цигарената фабрика в Пловдив пък е купена от сравнително неизвестното дружество "Сигма консултинг" ООД, което се занимава с търговия на едро със захар, захарни изделия и шоколад. Собственици на компанията са Станислав Захариев и Николай Янев. Те са платили близо 31 млн. лв. на "Булгартабак" за дела му във фабриката. Сделката, която стана на борсата миналата седмица, е обект на проверка от КФН заради оплаквания на пловдивските бизнесмени Георги Гергов и Ветко Арабаджиев, че са предложили по-висока цена, но офертите им не са приети.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.