1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Хляб и тестени закуски в Добрич се продават при груби нарушения на здравно-хигиенните изисквания

Хляб и тестени закуски в Добрич се продават при груби нарушения на здравно-хигиенните изисквания

РИОКОЗ ще сезирана Районната прокуратура в града

В Добрич се продават хляб и тестени закуски при груби нарушения на здравно-хигиенните изисквания. Това съобщи д-р Юлия Чалъкова, директор Дирекция “Здравен контрол” в Регионалната инспекция за опазване и контрол на общественото здраве” (РИОКОЗ) – Добрич.

Извършени са съвместни проверки от представители на сектор „Икономическа полиция” при Областна дирекция на МВР в Добрич и здравни инспектори от РИОКОЗ. Установено е, че фирма с варненска регистрация извършва търговия и дистрибуция на хляб и тестени закуски при грубо нарушение на здравните изисквания.

Не са осигурени условия за защита на хранителните продукти от замърсяване и това може да ги направи негодни за човешка консумация или вредни за здравето на потребителя. Фирмата стопанисва склад, който не отговаря на здравно-хигиенните изисквания. 

Складът и извършваната на прилежащата му територия дейност не са регламентирани – липсва удостоверение за регистрация по реда на Закона за храните, липсват също лични здравни книжки на персонала. Въпреки взетите неколкократно административно-наказателни мерки от РИОКОЗ-Добрич, фирмата от Варна продължава да осъществява дистрибуция на хляб и закуски при лоши здравно-хигиенни условия, без необходимите по закон документи, като по този начин се създава реален риск за здравето на потребителите.

Следващата стъпка, която РИОКОЗ – Добрич ще предприеме, е да бъде сезирана Районната прокуратура в града.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.