1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. И гръцки министър скочи срещу блокадата на границата ни

И гръцки министър скочи срещу блокадата на границата ни

Заради строгите мерки земеделците от Тесалия и Централна Гърция решиха да не стачкуват

Гръцкият министър за защита на гражданите Христос Папуцис подкрепи позицията на България за недопускане на блокади по границите. Той даде обяснение пред парламента, като заяви, че правителството е решено да не допусне блокиране  на граничните пунктове на страната, съобщи БНР.

"Не можем да си позволим фермерите да нарушават Европейската конвенция за свободно движение на хора и стоки като блокират границата на България", посочи министърът, след което опозицията поиска оставката  му. Тя е недоволна и от факта, че началникът на полицията в Серес издаде заповед за забрана събирането на хора и селскостопанска техника, както и за  прекъсване на движението по пътищата в района. Това доведе и до прекратяване на протестите на фермерите. 

Заради строгите мерки земеделците от Тесалия и Централна Гърция решиха да не стачкуват. Единствено тези от Серес засега официално заявяват, че продължават да протестират, но без ясна програма за вида на протестите.

Междувременно днес пред съда ще бъдат изправени 6 земеделци, които се опитаха да преминат полицейския кордон към Промахон.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.