1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. И през тази седмица пазарът на пилешко месо в страната остава относително спокоен

И през тази седмица пазарът на пилешко месо в страната остава относително спокоен

Най-голяма разлика между цената на едро и цената на дребно се наблюдава в Монтана

И през тази седмица пазарът на пилешко месо в страната остава относително спокоен.

Пиле-замразено

Средните цени на едро на замразеното пилешко месо по области се движат в диапазона от 3,10 лв./кг (Русе) до 4,50 лв./кг (Шумен). В голяма част от областните центрове се наблюдава лека промяна на цените на едро, като отклоненията са в рамките от –2,6% до +4,7%. Преобладават областите, където замразеното пилешко месо е поскъпнало, най-чувствително в Монтана (4,7%). Понижение на цените на едро се отчита в шест области – Велико Търново (2,6%), Силистра (2,4%), Благоевград (1,2%), Сливен (0,8%), София (0,5%) и Ловеч (0,2%).

Неповлияни от тези разнопосочни изменения на цените на едро, цените на замразеното пилешко в големите търговски вериги (ГТВ) остават без промяна спрямо предходната седмица и са в границите от 3,50 лв./кг (Шумен) до 4,55 лв./кг (Велико Търново, Габрово, Ловеч и Плевен). Намаление на средната цена е отчетено единствено в Перник (1,3%).

Монтана е с най-голям марж между цената на едро и цената на дребно в ГТВ (1,30 лв./кг ). Най-малка е разликата между двете цени в Разград (0,16 лв./кг).

Почти в цялата страна цените на дребно на замразеното пилешко месо в другите търговски обекти (ДТО) се запазват на нивата от миналата седмица и се движат в границите от 3,98 лв./кг (Търговище) до 4,90 лв./кг (Ловеч). Понижение на цените се отчита в три области – София (с 3,2%), Перник (с 1,8%) и Добрич (с 1,2%).

Най-голяма разлика между цената на едро и цената на дребно се наблюдава в Монтана (1,30 лв./кг в големите супермаркети и 1,11 лв./кг в останалите търговски обекти), а най-малка в Разград (0,01 лв./кг в ДТО).

През изминалата седмица ГТВ и ДТО търгуват замразеното пилешко месо на една и съща средна цена за страната – 4,31 лв./кг.

Целия материал четете в рубрика Актуално на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.