1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Империал Табако заяви интерес към приватизацията на Булгартабак

Империал Табако заяви интерес към приватизацията на Булгартабак

Компанията ще изпрати другата седмица свои експерти в България за уточняване на някои технически аспекти

 

"Може би стартираме късно с интереса си към приватизацията на Булгартабак холдинг", но се надяваме, че ще стигнем най-бързо до финала", заяви новият директор за Източна Европа на Империал Табако Ян Рос по време на срещата си с вицепремиера и министър на икономиката Лидия Шулева. Разговорите се проведоха днес в Министерството на икономиката.

Министър Шулева запозна представителите на компанията със стратегията за приватизация на Булгартабак холдинг и уточни, че в момента тече процедурата по закупуване на тръжните документи от кандидатите за консултант по сделката.

Империал Табако започва своята експанзия на източноевропейските пазари още в началото на 90-те години след падането на бившите комунистически режими. "Ние проучихме възможностите за развитие на нашия бизнес в цяла Източна Европа и повечето сделки, които сключихме бяха изключително успешни. Имаме опит с икономиките в преход и смятаме, че България е много по-атрактивна за чуждите инвеститори отколкото други страни в региона", заяви Торстен Тим, директор за Югоизточна Европа на "Империал Табако".

Компанията ще изпрати другата седмица свои експерти в България за уточняване на някои технически аспекти по приватизацията на Булгартабак холдинг./Investor.bg

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.