1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Инспекторите на НАП са проверили 393 търговци на зърно в Североизточна България

Инспекторите на НАП са проверили 393 търговци на зърно в Североизточна България

В Разград е установено 1 нарушение на законовото изискване

393 търговци на зърно в Североизточна България провериха инспекторите от ТД на НАП Варна, за да установят спазен ли е срокът за изграждане на дистанционна връзка с приходната агенция, съобщават от приходната агенция. Варненските данъчни са проверили всички фискални устройства на търговците на зърно, които се използват за регистриране и отчитане на продажбите за всички извършвани от тях дейности.

Във Варна са проверени 174 търговци, като по време на проверките инспекторите са установили, че 4 от тях не са се съобразили със законовото изискване да свържат фискалните си устройства с НАП, за което са им съставени актове за установяване на административно нарушение.

Неосъществена връзка с приходната агенция данъчните са установили в Разград, където са съставени 4 акта за административно нарушение. 4 акта са съставени и на търговци и съхранители на зърно в Русе, а в Разград е установено 1 нарушение на законовото изискване, за което също има съставен акт.

При по-голяма част от проверените се е установило, че са преустановили дейността си, но не са прекратили регистрацията си като търговци и съхранители на зърно. Друга част от търговците нямат регистрирани фискални устройства в териториалната дирекция, тъй като извършват разплащанията само по банков път.

На всички търговци на зърно, които имат съставени актове, ще бъдат наложени глоби до 10 000 лева. Варненските данъчни ще им извършат и повторни проверки, за да установят продължават ли те да търгуват със зърно без изградена връзка с НАП. При установяване на нарушения ще им бъдат наложени нови глоби и едновременно с това обектите им може да бъдат запечатани.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.