1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Изложение на земеделска и автомобилна техника

Изложение на земеделска и автомобилна техника

Показват най-модерното

В Русе бе открито 11-тото специализирано изложение за земеделска и автомобилна техника. Ректорът на Русенския университет "Ангел Кънчев" доц. д-р Христо Белоев отбеляза, че изложението е намерило своето място в Русе, региона и страната и се е превърнало в демонстрация на най-съвременното в областта на земеделската и автомобилната техника.

На изложението тази година се представят над 150 български и чуждестранни фирми. Те показват най-модерна едрогабаритна и малогабаритна земеделска техника, автомобили, оборудване, технологии и селскостопански инвентар, машини и съоръжения за хранително-вкусовата промишленост, за животновъдството, за фуражното производство, сушилни инсталации, парници и оранжерии, друго оборудване и технологии.

Сред официалните гости при откриването бяха вицепремиерите Ивайло Калфин и Емел Етем. Според Калфин, аграрнта специалност в университета в Русе е сред най-авторитетните и има най-силни позиции в страната. Той изрази увереност в големите перспективи пред преподавателския състав и 12 000 студенти в университета.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.