1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Използваните количества биодизел в България са 38 911,13 тона

Използваните количества биодизел в България са 38 911,13 тона

Това е посочено в доклад на министър Трайчо Трайков, в който се отчита изпълнението на националните индикативни цели за потреблението на биогорива

По предварителна информация на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма през 2010 г. използваните количества биодизел в България са 38 911,13 тона. В предишните две години те са били съответно 4260 т и 6566 т.

Това е посочено в доклад на министър Трайчо Трайков, в който се отчита изпълнението на националните индикативни цели за потреблението на биогорива и други възобновяеми горива в транспорта през миналата година. Документът е представен днес, 1 юни, на заседанието на кабинета, съобщи пресслужбата на Министерския съвет.

8551,4 т от прогнозните използваните количества са чист биодизел, а останалите са в смес с дизелови горива от нефтен произход.

Окончателната информация за потреблението на биогорива, бензини и дизелови горива в страната ще бъде представена в Енергийните баланси за 2010 г. на Националния статистически институт в края на годината.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.