1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Изтеглят китайските млечни продукти от магазините в Хонг Конг

Изтеглят китайските млечни продукти от магазините в Хонг Конг

Тестовете показаха наличие на меламин в млякото Dairy Farm на "Нестле", компанията отрича

Основните вериги супермаркети в Хонг Конг съобщиха, че са решили да изтеглят от щандовете си още млечни продукти, произведени в Китай, най-вече млякото Dairy Farm на "Нестле", след като тестовете показаха наличие на меламин. Веригата супермаркети "Уелкъм" съобщи, че ще изтегли от щандовете си млякото на прах от марката "Нестле", бутилираното мляко "Дъч Лейди" и кафето Mr Brown, тъй като в тях са открити следи от меламин."Ние вземаме необходимите предпазни мерки след като получихме резултатите от тестовете, извършени от метсните и чуждите власти, и в отговор на изтеглянето на продукти от самите доставчици", съобщи говорителят на "Уелкъм".

Междувременно тайванските власти съобщиха, че забраняват вноса на китайски млечни продукти, тъй като млякото на прах, съдържащо меламин, причини смъртта на четири бебета в Китай.

"Вносът на китайски млечни продукти от всякакви марки е забранен и мярката влиза в сила незабавно", съобщи Ванг Чхих-Чао, представител на тайванската служба по здравеопазване. "Забраната ще бъде в сила, докато китайските власти приключат разследавнето по скандала", каза още той.

Китайските продукти, които са преминали тестовете и вече са в търговската мрежа, няма да бъдат изтеглени, уточни същият източник.

Нестле потвърди, че млечните му продукти не са заразени с меламин.

Швейцарската компания „Нестле” потвъдри, че нейните млечни продукти не са заразени с меламин, но някои от тях съдържат "следи" от тази добавка в безобидни пропорции. „Нестле” е сигурен, че нито един от продуктите му в Китай не е произведен от заразено с меламин мляко", съобщи швейцарската компания. "През последните седмици китайските власти извършиха сериозни тестове и включиха „Нестле” в положителния списък на компаниите или продуктите, които не съдържат меламин", уточнява хранителният гигант.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.