1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Качествена растителна защита на лозята и механизирано прибиране на гроздето

Качествена растителна защита на лозята и механизирано прибиране на гроздето

Това ще бъдат акцентите в предстоящите срещи демонстрации на лозовите масиви на два от големите винпроми в страната

Фирма „Римекс 1-Холдинг” ЕАД, съвместно с фирма „БАСФ България” и с любезното домакинство на два от големите винпроми в страната организират срещи демонстрации с гроздопроизводителите на тема: „Гроздобер 2010 – текущо състояние на кампанията, качество на прибраната продукция и тенденции при изкупните цени, перспективи за развитието на сектора”.

Първата среща ще се проведе на 12 октомври от 11 часа в лозовите масиви на Винпром „Карнобат” в село Венец, общ. Карнобат. В срещата ще вземе участие представител на Агенцията по лозата и виното – Дирекция Бургас, който ще изнесе данни за състоянието на реколтата в региона, хода на кампанията и перспективите пред сектора.

Втората среща ще се състои на 13 октомври от 11.00 часа в лозовите масиви на Винпром „Пещера”, с. Найден Герово, общ. Пловдив. На срещата е поканена г-жа Антоанета Лозанова, служител от Агенцията по лозата и виното – Дирекция Пловдив, която ще изнесе информация за тазгодишния гроздобер.
 
Гроздопроизводители и журналисти ще станат свидетели на старта на прибирането на реколтата от червени винени сортове с новия самоходен гроздокомбайн G8 на френската компания „GREGOIRE”, един от лидерите в производството на специализирана техника за производството на грозде. Този начин на прибиране води до ниски експлоатационни разходи, придружени със отлично качество на прибиране на реколтата.

На срещата ще бъде представена и топ растителнозащитна технология за опазване на лозя на фирма БАСФ. Правилното извеждане на борбата с болестите и неприятелите налага третиранията да започнат от най-ранна вегетация на лозята с подходящите препарати. Схемата на БАСФ за растителна защита в лозята е резултат от проведени опити в различни райони, при различни почвени и климатични условия, при разнообразни сортове грозде, повече или по-малко чувствителни на икономически най-важните болести. Препаратите са доказали своята ефикасност през годините. Те се използват както от водещите винпроми в България, така и от множество производители на грозде, които търсят оптимални добиви и високо качество на продукцията си.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.