1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Кирил Вътев: Българските месни продукти ще поскъпнат

Кирил Вътев: Българските месни продукти ще поскъпнат

Снимка:

Влияние върху цените ще окажат скъпият ток и горивата

Българските месни продукти ще поскъпнат. Това вече е неизбежно, заяви за „Преса" председателят на Асоциацията на месопреработвателите Кирил Вътев. Според него със сигурност скъпият ток и горивата ще окажат влияние върху цените, но тепърва ще стане ясно какъв ръст може да се очаква. По думите на Вътев много фирми от месопреработвателния сектор са притиснати в ъгъла и работят на ръба на фалита.

„За съжаление у нас ситуацията е изкривена и печалбата на фирмите се е превърнала в мръсна дума", добави той. По-евтините вносни продукти водят до дъмпинг, от който страда българското производство, обясни Вътев. Той не пожела да се ангажира с прогноза за предстоящото поскъпване, въпреки че е един от големите производители на колбаси. Първо фирмите ще се срещнат с премиера Борисов (в сряда), после ще говорят.

По време на обсъждането се очаква производителите да разяснят на премиера защо в животновъдството се наливат милиони левове, а отрасълът все още не може да излезе от трудния период. Вчера, 29 юли, в студиото на БНР земеделският министър Мирослав Найденов отново отряза надеждите на фирмите за намаляване на ДДС в хранителния сектор.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.