1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Китай отваря пазарите си за германски агропродукти

Китай отваря пазарите си за германски агропродукти

До края на годината Народната република ще загуби около 20 % от своето поголовие

Китай вероятно ще отвори пазарите си за германско говеждо месо и други хранителни продукти и аграрни суровини. За това съобщи германският министър на земеделието Юлия Кльокнер, която е на официално посещение в Народната република.

До момента вносът на германско говеждо е забранен, тъй като Федералната Република, заедно с други европейски държави, е сред страните, в които в миналото имаше случаи на болестта "луда крава".

Заради африканската чума по свинете Пекин проявява освен това интерес към по-голям внос на свинско месо от Германия. Експерти прогнозират, че до края на годината Народната република ще загуби около 20 процента от своето поголовие, което се изчислява на 400 милиона животни. В резултат ще има голям недостиг на месо и рязко покачване на цените. При разговорите по този въпрос Кльокнер е била помолена Германия да увеличи своите доставки. Ръководителката на агроведомството в Берлин настоява и за отваряне на китайските пазари за германски ябълки, зърнени култури и пилешко месо, за които в момента има административни пречки.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.