1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Кметове посочиха местата за изкупуване на череши

Кметове посочиха местата за изкупуване на череши

Поставени са и 160бр. предупредителни табели за нерегламентираните сметища по селата

Местата, на които ще бъдат разположени пунктовете за изкупуване на череши в селата бяха уточнени на ежемесечната среща на кметове и кметски наместници. Тя се проведе днес в община Кюстендил. На нея присъстваха Росен Райчев, началник на Районно управление на МВР- Кюстендил и Любомир Георгиев, началник сектор „Охранителна полиция" предаде dariknews.bg.

По време на срещата се проведоха и разговори с управителят  на „ Напоителни системи" ЕАД - клон Перник, инж. Борисов и с представителя на дружеството за Кюстендил- Димитър Георгиев.  Уточни се поливния сезон и бяха разисквани проблемите, свързани с напояването, които имат земеделските стопани.  От ръководството на дружеството бяха категорични, че вода ще бъде осигурена само след подаване на заявки и сключване на договори с „ Напоителни системи" ЕАД.

Поставени са 160бр. предупредителни табели за нерегламентираните сметища по селата, които кметовете трябва да поставят на местата, непредназначени за сметища и да съблюдават за спазването на забраната.  Глобата за нарушителите е до 500лв. Представители на Областна дирекция „Земеделие", гр. Кюстендил, заедно с кметовете на селата трябва да извършат преброяване и  актуализиране на списъкът на  земеделските стопанства по места.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.