1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Котировките на големите стокови борси в Париж и Чикаго останаха на червено

Котировките на големите стокови борси в Париж и Чикаго останаха на червено

Най-силен срив имаше в цената на рапицата

Всички котировки на големите стокови борси в Париж и Чикаго вчера, 7 януари, останаха на червено, като най-силен срив имаше в цената на рапицата, която се понижи с 4,75 евро до 362,50 евро за тон. Изтичащите фючърси на пшеницата поевтиняха с 2,50 евро до 206,25 евро за тон, докато тези със срок на доставка през март изгубиха само 0,75 цента до 201,75 евро за тон, пише agrotv.bg.

Не по-различна беше картината и при търговията с царевица. Този сегмент изгуби 0,25 цента и остана на цена от 175,00 евро за тон. Фокусът на участниците на пазара зад Океана е насочен основно към Южна Америка. Силните студове обхванали САЩ засега не оказват влияние върху посевите, които са покрити от дебел сняг.

Най-силен спад на борсата в Чикаго вчера регистрираха фючърсите при пшеницата. Тези със срок на доставка през март се продаваха при 602,50 цента за бушел, което е с 3,25 цента спад за деня. Царевицата приключи при цена от 426,00 цента за бушел, което е с 1,00 цента по-малко. Соята със срок на доставка през март се позиционираше на нива малко под тези от предишния ден и приключи търговията при цена от 1276,00 цента за бушел.

На плюс при маслодайния сегмент тук останаха единствено януарските фючърси, които ще са  в продажба до средата на следващата седмица.  При ранната търговия днес зърното остана на печалба, докато соята понесе леки сътресения. Анализаторите очакват нееднородна търговия и на борсата в Париж.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.