1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Македонски домати заливат борсата в Благоевград

Македонски домати заливат борсата в Благоевград

Причина за това е унищожената от природните стихии в цялата страна продукция

 

Домати, произведени в Македония, Сърбия и Гърция, заляха борсата в Благоевград. Като причина търговци посочват унищожената от природните стихии в цялата страна продукция, останалата е с лошо качество. Минимални са количествата от наистина хубава стока. На най-голямата борса в Пиринско – пазара в Кърналово, червеният зеленчук не пада под 50 стотинки за килограм въпреки разгара на сезона. За сравнение през миналата година в същия период край Петрич имаше домати и по 10 стотинки за килограм.

Вносните домати в Благоевград не надвишават цена от 80 ст., едри са, но леко розовеят и купувачите предпочитат да пообиколят, докато си намерят такива българско производство. Те обаче са на доста по-солена цена от около 1,20-1,30 лв. В закрития пазар в центъра на Благоевград вчера търговец бе поставил цена дори от 1,60 лв. килото и не се оплакваше от липса на клиенти.

Според търговци тази година градински домати ще има до средата на ноември, въпреки че традиционно зеленчукът се отглежда до към средата на октомври. Причината е, че много хора са засадили градините си наново с по-късни сортове. /в. "Вяра"

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.