1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Масови съкращения в сладкарските фирми във Великотърновско

Масови съкращения в сладкарските фирми във Великотърновско

Сериозен спад на производство има и при хлебозаводите в региона

Най-голямото масово съкращение във Великотърновски регион става в сладкарската компания „Ден и нощ", пише в. „Борба", цитиран от econ.bg. Без работа остават около 80 човека от фирмата, произвеждаща известната марка вафли „Боровец". За това вече са уведомени дирекция „Бюро по труда" в Горна Оряховица, както и Областната инспекция по труда, потвърди шефката на второто ведомство инж. Невена Стефанова. Тя припомни, че всеки работодател, според Кодекса на труда, е длъжен да ги извести за подобно нещо, но все пак от трудовата инспекция ще направят проверка дали са спазени процедурите заради масовото съкращение.

Всички местни сладкарски фирми изпитват сериозни затруднения заради кризата и ниската покупателна способност, а някои от тях също се канят да съкращават хора, тъй като складовете им са пълни с нереализирана продукция.

В бранша вече са замразили и заплати, а някои предприятия осигуряват единствено минимално възнаграждение на персонала си. Сериозен спад на производство има и при хлебозаводите в региона.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.