1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Месо без документи и с изтекъл срок на годност иззеха при акция плевенските полицаи

Месо без документи и с изтекъл срок на годност иззеха при акция плевенските полицаи

Описаните количества от месни продукти са запечатани

6555 килограма пилешко месо, без необходимата документация и с изтекъл срок на годност, иззеха при специализирана акция на плевенските полицаи, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Плевен. Проверките са извършени вчера за времето от 7:30 часа до 14.00 часа в микробуси и хладилни камери на едноличен търговец в село Гривица от служители на икономическа полиция, охранителна полиция и представители на „Регионално ветеринарно медицинска служба” – Плевен. В товарен автомобил „Форд” са установени 14 замразени блока пилешки крилца - 420 килограма - в полиетиленова обвивка без етикет и без документи.

В друг микробус "Ивеко" са намерени 3000 килограма пилешки бутчета и 720 килограма пилета. При пилешките бутчета са констатирани несъответствия в документацията и опаковките. В хладилна камера са установени налични 2415 килограма местни хранителни продукти с изтекъл срок на годност. Изяснило се, че търговският обект, находящ се в село Гривица не е регистриран по закона за храните от РВМС.

Управител на фирмата е 44-годишна жена. Описаните количества от месни продукти са запечатани и оставени на отговорно пазене в хладилната камера на обекта. За констатираните нарушения е съставен протокол от служители на "РВМС" - Плевен.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.