1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Между 39 стотинки и 1,50 лв. варира цената на хляба, предлаган в магазинната мрежа във Варна

Между 39 стотинки и 1,50 лв. варира цената на хляба, предлаган в магазинната мрежа във Варна

Гражданите са категорични, че въвеждането на стандарт за качеството на хляба е много добра идея

Варненци са категорични, че въвеждането на стандарт за качеството на хляба е много добра идея, която е трябвало да се реализира още преди години, предаде Агенция "Фокус".

В част от фурните във Варна цените на някои тестени закуски леко са се увеличили. Така например рогче в кашкавал, което до скоро се продаваше от 70 до 80 стотинки, вече се продава за 90 стотинки. С около 10 стотинки е увеличението на бюреците и обикновените банички. Кифлите със сладко също бележат ръст на цените, като от 70 станаха 80 - 90 стотинки. Кашкавалките, които се продаваха за 80 стотинки, сега се продават за 90 до 1 лев. Бозата обаче не е променила цената си.

Успоредно с тенденцията да се увеличават цените на тестените изделия, заради финансовата криза и огромната конкуренция откритите пицарии, в които се продават пици на парче се наблюдава спад на цените. Сред масовите промоции са продажбата на две парчета пица на цената на едно, или директно намаление на парче пица от 1,50 лв. на 75 стотинки. Същото важи и за хамбургерите, сандвичите и дюнерите.

 

Етикети Варна, хляб, цена
Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.