1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Международната селскостопанска изложба „АГРА” в Пловдив ще бъде открита от Министър Найденов

Международната селскостопанска изложба „АГРА” в Пловдив ще бъде открита от Министър Найденов

Ще бъдат връчени наградите в конкурса за иновации

На 23 февруари 2010 г. от 11:30 часа министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов ще открие ХІХ-тото издание на Международната изложба АГРА 2010, която ще се проведе  в Международен панаир - Пловдив. Министър Найденов ще участва в пресконференция по повод официалното откриване на изложението, от 10:30 часа, в пресцентъра на панаира.   

На изложението ще се представят 361 фирми от 18 държави, от които 280 български и 81 – чуждестранни. Сред държавите участнички са Австрия, Аржентина, Белгия, Германия, Гърция, Индия, Испания, Италия, Унгария, Франция, Холандия и др. Изложителите ще представят продукти и на още 73 компании от Великобритания, САЩ, Канада, Китай, Израел, Дания и Република Корея.

Зам.-министърът на земеделието и храните Цветан Димитров ще връчи наградите в конкурса за иновации, на който ще бъдат наградени нови продукти, услуги и подобрения в областта на селското стопанство. Той се провежда за втора поредна година по време на селскостопанската изложба АГРА.

По-рано същият ден ще се състои пресконференция по повод откриването на Международната селскостопанска изложба АГРА 2010 , тя ще започне от 10.30 часа в зала “Пресклуб”, Конгресен център.

Участие в пресконференцията ще вземе министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов. След акцентите в деловата програма през първия ден са:

Семинар „Актуални въпроси на агробизнеса“

Въвеждащ доклад: д-р Мирослав Найденов, министър на земеделието и храните. 14-16 ч, зала „Пресклуб“, Конгресен център. Организатори: Пловдивска земеделска камара и Международен панаир Пловдив

Кръгла маса „Проблеми в земеделието – производство, наука, пазар на земеделските земи“

Въвеждащ доклад: проф. д-р Светла Бъчварова, председател на     Селскостопанска академия. 15.30-17.30 ч, конферентна зала 2, палата 6. Организатор: Селскостопанска академия

Двустранни българо-холандски бизнес срещи

Представители на водещи холандски фирми от различни сфери на селското стопанство ще дискутират възможности за бизнес сътрудничество с български компании. 14-16 ч; палата 6, щанд В-1. Организатор: Посолство на Кралство Нидерландия

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.