1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. МЗХГ търси възможности за разширяване реализацията на българско розово масло в Казахстан и Азербайджан

МЗХГ търси възможности за разширяване реализацията на българско розово масло в Казахстан и Азербайджан

Министерство на земеделието, храните и горите търси нови възможности за разширяване реализацията на българско розово масло в Казахстан и Азербайджан.  Това стана ясно по време на срещи на заместник-министъра на земеделието, храните и горите Георги Събев с извънредния и пълномощен посланик на Казахстан в България Н. Пр. Темиртай Избастин и с извънредния и пълномощен посланик на Азербайджан в България Пр. Д-р Хюсейн Хюсейнов. 

„Предимствата и качествата на розовото масло определят намеренията на страната ни за експорта му към казахстанския и азербайджанския   регион“, посочи заместник-министър Събев.

Той подчерта взаимния интерес за засилване на сътрудничеството между българското и земеделските министерства на двете страни. „Убеден съм, че стокообменът на страните ни в областта на земеделието и търговията с хранителни продукти има голям потенциал“, категоричен бе земеделският заместник-министър.

С оглед природо-климатичните условия и развитието на селското стопанство, страната ни предложи обмяна на опит и експертиза в областта на аграрната наука.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.