1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Не се очакват по-високи цени на хляба, според производители

Не се очакват по-високи цени на хляба, според производители

Килограм от масовите видове хляб се продава в различните райони на страната между 1,20 и 1,40 лева

Засега не се очаква поскъпване на хляба, заради скачането на цените на пшеницата на международните стокови борси. Това коментира председателят на Асоциацията на хлебопроизводителите „Хляб за България" Георги Попов, цитиран от Дарик.

Все пак плавно поскъпване с няколко стотинки ще има, ако се повиши цената на брашното. Скокът в цената обаче ще е по-малък от летните увеличения и едва ли ще се усети от потребителите, смятат от бранша. Прогнозата на председателя на асоциацията на зърнопроизводителите Радослав Христов е зимата да не купуваме по-скъп хляб. Очаква се цената на зърното да се повиши евентуално чак през февруари догодина. Към днешна дата цената на брашното се запазва на нива от 0,60 – 0,65 лева на килограм.

Въпреки че хлебопроизводителите не могат да прогнозират пазара, председателят на Асоциацията на зърнопроизводителите Радослав Христов очаква зимата да изкараме спокойни, че цената на хляба няма да се вдигне. „На българския пазар вече месец-месец и половина няма някакво развитие, цените се движат между 35 и 40 стотинки за килограм пшеница. На този етап поскъпване няма да има. Поскъпване ще се очаква след зимата, февруари може би”, каза той.

След последните летни увеличения на цените у нас, килограм от масовите видове хляб се продават в различните райони на страната между 1,20 и 1,40 лева.

 

Етикети хляб, цени, пшеница
Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.