1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Новият търговски договор с Канада и Мексико е много добър за САЩ

Новият търговски договор с Канада и Мексико е много добър за САЩ

Фермерите ще могат да изнасят своите млечни продукти, яйца и птиче месо за Канада

"Новият търговски договор с Канада и Мексико е много добър за Съединените щати". Това заяви американският земеделски министър в телевизионно интервю. Когато Конгресът го одобри, новото споразумение ще замени досегашния договор НАФТА.

По думите на Съни Пърдю новият договор съдържа правила, които ще помогнат на земеделците, животновъдите и работниците в селското стопанство в Съединените щати да се изправят пред предизвикателствата на 21-и век. Това ще улесни достъпа им до пазарите на Мексико и Канада.

Една от основните цели, които Вашингтон преследва с новите правила, е да се спре несправедливата, според американците, практика на Канада да продава своето мляко на дъмпингови цени в Съединените щати и други страни. Това срива цените на американските производители. Споразумението ще даде възможност на фермерите в Съединените щати да изнасят своите млечни продукти, яйца и птиче месо за Канада.

От договора ще се възползват и стопаните, които отглеждат пшеница, тъй като споразумението отменя дискриминационни канадски норми за оценка на качеството на продукцията, внасяна от Щатите.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.