1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Обмисля се нов стандарт за производство на колбаси

Обмисля се нов стандарт за производство на колбаси

Основната причина са скандалите около утвърдения стандарт в последните седмици

Асоциацията на месопреработвателите обмисля възможността да предложи нов стандарт за производство на колбаси от чисто месо, вместо сегашния "Стара планина". Основната причина са скандалите около утвърдения стандарт в последните седмици, съобщи bTV.

В началото въпросът към потребителите беше ще си купите ли продукти от чисто месо, ако ги има на пазара. Сега маркетинговите агенции питат хората - спряхте ли да купувате „Стара планина”, след като имаше сериозен скандал относно наличието на соя в продуктите.

"Определено имаме компрометиране, както на стандарта, така и на марката и в реално потребителско измерение това се случва със свиване на потреблението на продуктите с този тип стандарт”, твърдят маркетингови експерти.

"Ние започнахме силно с идеята да правим едни истински неща, в последствие не можахме да изкараме и месец без да имаме чистата схема, по която се произвеждат тези продукти и реално при още непроходил стандарт, компрометирането доведе до задаването на въпроса - защо да плащам повече, след като така или иначе като гледам какво става не може да ми се гарантира, че това нещо е произведено по декларирания начин”, твърдят потребители.

Тази седмица Асоциацията на месопреработвателите в България ще решава дали след скандалите около "Стара планина”, не е по-добре да се изработи нов стандарт за продукти от чисто месо.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.