1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Охладеното пиле на едро поскъпна в Благоевград и Добрич

Охладеното пиле на едро поскъпна в Благоевград и Добрич

Продуктът леко понижи цената си в Стара Загора

През периодa 6-13 януари средната цена на едро на охладеното пиле за страната се запазва на ниво от 4,39 лв./кг. По области, предлагането на продукта на стоковите тържища остава в ценовите граници от 4,10 лв./кг (Търговище) до 4,63 лв./кг (Враца). В областите Благоевград и Добрич се регистрира седмично поскъпване на охладеното пиле съответно с 3,8% и 1,1%, докато в Стара Загора продуктът поевтинява с 0,2%.

В големите търговски вериги охладеното пиле се предлага на цени от 4,54 лв./кг във Варна до 5,14 лв./кг в Кюстендил. Само в три области се отчитат седмични изменения на стойностите – понижение с 2,2% във Варна и покачване с по 2,2% в Русе и Шумен, които не се отразяват на средната стойност за страната и тя се запазва на нивото от предходната седмица – 4,78 лв./кг.

През изтеклия седмичен период средната за страната цена на дребно на охладеното пиле в ГТВ е с 0,39 лв./кг по-висока от тази на едро, като най-значителна разлика в тази посока е отчетена в Пазарджик - 0,93 лв./кг. Изключение прави област Варна, където средната цена на продукта в ГТВ е с 0,03 лв. /кг по-ниска от тази на едро.

В по-малките магазини охладеното пиле продължава да се търгува на цени от 4,50 лв./кг във Варна до 5,35 лв./кг в Плевен, без седмични ценови изменения по области. В резултат, средната цена на дребно на охладено пиле в ДТО за страната остава 4,97 лв./кг.

Средно за страната, цената на дребно на охладеното пиле в ДТО е с 0,58 лв./кг по-висока от тази на едро, като тази разлика се запазва най-висока във Велико Търново и Плевен – 0,90 лв./кг. Изключение прави Варна, където цената в по-малките магазини е с 0,07 лв./кг по-ниска от тази на едро.

За поредна седмица цените на дребно на охладеното пиле в по-малките магазини са средно с 4% по-високи от тези в големите търговски вериги. 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.