1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Около 11 000 души в цялата страна ползват услугата „Социална трапезария”

Около 11 000 души в цялата страна ползват услугата „Социална трапезария”

Грижата за нашите бедни сънародници ще продължи през 2011 година

Министерство на труда и социалната политика ще продължи да политиката си за осигуряване на социални трапезарии за нуждаещи се. Това каза пред журналисти в Бургас министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов по време на посещението си на обществената трапезария на ул. „Оборище” в града.

В момента по проекти на бургаската червенокръстка организация и на община Бургас в нея се осигурява топла храна за 84 социално слаби бургазлии. Общо в трапезарията се изхранват над 160 души и по други програми. Министър Тотю Младенов каза, че грижата за нашите бедни сънародници ще продължи през 2011 година.

„Януари, февруари, март и април и октомври, ноември и декември през следващата година услугата продължава в 135 социални трапезарии в цялата страна. Около 11 000 са потребителите на тази услуга в страната. Това е една мярка, която започна успешно миналата година и ще продължи да се реализира”, каза министър Младенов.

Той благодари на „Отворено общество”, което през тази година е финансирало програмата с близо 1 280 000 лева, за да може през зимните месеци до края на тази година социални трапезарии да продължат да работят. На въпрос има ли възможност да бъде открита втора такава трапезария в Бургас, министър Тотю Младенов каза, че ще обмислят това с кмета на община Бургас Димитър Николов. Кметът Димитър Николов и министър Тотю Младенов се срещнаха с бургаски граждани, които в момента се ползват от безплатно предоставяната им храна.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.