1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Осребряват имуществото на фалирал конезавод

Осребряват имуществото на фалирал конезавод

В момента в него се отглеждат 106 коня

Събранието на кредиторите на конезавода „Стефан Караджа” край село Стражица трябва да определи днес реда и начина за осребряване на имуществото на обявеното в несъстоятелност дружество, съобщиха от пресслужбата на Добрички окръжен съд.

На 18.08.2008 г. съдът одобри списъка на кредиторите с приети от синдика Янко Стоянов вземания. Сред тях са Агенцията за държавни вземания с 1,250 млн.лв., „ВиК” ЕООД -  гр. Добрич с близо 135 хил. лв., 57 работници и служители и 7 доставчици на стоки и услуги на конезавода.

В него се отглеждат 106 коня, след като в началото на август синдикът продаде  четири животни за 8300 лв. Участниците в проведените на 2 и 3 август търгове за продажба на 40 животни са обяснили липсата на интерес с нереално високите начални тръжни цени. Те са оценени от зоотехническата и оценъчна експертиза първоначално на общо 93 100 лв.

Добричкият окръжен съд обяви ЕООД „Стефан Караджа” в неплатежоспособност и откри производство по несъстоятелност срещу  него на 16.11.2007 г. по искане на варненското АД „Корал”, което  претендира за 224 876 лв. вземания.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.