1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Осуетиха опит за укриване на месни продукти

Осуетиха опит за укриване на месни продукти

По първоначална информация намереното количество е около 12-15 тона

Ветеринарни инспектори осуетиха вчера, 29 септември, опит за укриване на месни продукти в заварен хладилен тайник в предприятието „Анона” в гр. Плевен. При проверка по сигнал от 29 септември т.г. представителите на Националната ветеринарномедицинска служба са открили 15-кубикова хладилна камера, пълна с месо и месни продукти. Тайникът е бил отдалечен от останалите камери и маскиран с палета. Заварената врата на скритата хладилна камера е била разрязана с флекс в присъствието на официалните ветеринари и органите на Регионална дирекция на МВР.

По първоначална информация намереното количество е около 12-15 тона, но тепърва ще се установява колко точно е то.  Установено е наличие на изрезки от салами и прошуто.

Ветеринарните власти влязоха на пълна проверка в предприятието „Анона” – Плевен по повод акция „Дупета”. От началото на инспекцията на 25 август досега проверяващият екип от ветеринари не са били уведомени за наличието на други камери, освен проверяваните от тях. 

Общо 103 930 кг меса и месни продукти, открити при акцията в предприятието „Анона” , бяха предадени за изгаряне в екарисажа във Варна. Намерените продукти с изтекъл срок на годност и нередовни документи за произход се унищожават по график, като днес ще бъдат изгорени и последните от тях.

 

Етикети Плевен, месо, акция
Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.