1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Осуетиха внос на 60 тона свинско месо с нередовни евросертификати

Осуетиха внос на 60 тона свинско месо с нередовни евросертификати

Осуетена е и митническа измама с хранителни добавки, използвани при животинските фуражи

 

Митница Свищов е осуетила вноса на над 60 тона свинско месо без редовни евросертификати. За един месец са регистринани три случая, при които е правен опит в страната да влязат тирове, натоварени със свински половинки с евросертификати. Ако вносителят има евросертификат, ползва нулева ставка при вноса на месото. При проверките на митничарите се установило, че документите са нередовни, след което са издадени три постановления за принудително събиране на митнически сборове, каза началникът на митническото бюро Здравко Христов. Постановленията са общо 10 на стойност 97 372 лв.

През септември е осуетена митническа измама с хранителни добавки, използвани при животинските фуражи. Така в държавния бюджет са внесени 10 155 лв.

При внос на платове и конци за производство на ишлеме шивашка фирма е просрочила времето за плащане на 13 625 лв. Няма валутни нарушения и случай на контрабанда, добави Христов. Съставени са 101 акта на обща стойност 10 210 лв. за неспазване на режима за обмитяване.

През септември в Митница ­ Свищов са обработени 9559 транзитни декларации и 7273 ТИР карнети.

22 382 855 лв. са приходите, реализирани през септември от Митница ­ Свищов. Преизпълнението е с близо 3 млн. лв. Очакванията са в средата на ноември да бъде изпълнен годишният план от 192 млн. лв.

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.