1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. От 2000 до 3000 лева е глобата за нелегалния цех за хляб в Хисар

От 2000 до 3000 лева е глобата за нелегалния цех за хляб в Хисар

Забранени за продажба са 744,3 кг готови хлебни изделия, които ще бъдат унищожени

От 2000 до 3000 лева е глобата за нелегалния цех за хляб в Хисар, който бе затворен от инспекторите на Агенцията за безопасност на храните в Пловдив. Това съобщи д-р Руслан Чипев, началник на отдел „Храни и хранителни обекти”, цитиран от Агенция "Фокус". Незаконният обект вече е бил спиран от експлоатация. Засега в нарушение е хванат само този обект. При проверка е установено, че обектът, който се води филиал, собственост на фирма „Ванеса хляб” ЕООД, работи без регистрация по Закона за храните. Инспекторите са установили, че хигиената в производствените помещения не отговаря на изискванията.

Забранени за продажба са 744,3 кг готови хлебни изделия, които ще бъдат унищожени. Проверява се дали другаде в търговската мрежа в страната има продукция от този производител. При наличие на такава, тя ще бъде изтеглена от пазара. Фирмата се проверява и от НАП, тъй като има големи финансови задължения и затова се крият, каза д-р Чипев.

Продължават и проверките за чистотата на плодовете и зеленчуците по търговската мрежа. Резултатите от тях ще са готови най-вероятно утре. Проби за наличието на пестициди са изпратени в София, а за използването на оцветители се проверяват в Пловдив. Проверките на инспекторите от Агенцията за безопасност на храните в Пловдив са съвместни с инспектори на НАП.

 

Етикети Хисар, хляб, цех, глоби
Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.