1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Откриха първото в страната предприятие за обработка на дивечово месо

Откриха първото в страната предприятие за обработка на дивечово месо

Предприятието е съвместен проект на Държавната агенция по горите и Германското дружество за техническо сътрудничество

Първото в България предприятие за преработка и съхранение на дивечово месо бе открито в държавното ловно стопанство "Росица" в местността "Лъгът" край Севлиево. То е част от съвместен проект на Държавната агенция по горите и на Германското дружество за техническо сътрудничество, който предвижда откриване на други три предприятия за обработка на дивечово месо в държавните ловни стопанства "Витошко-Студена", "Черни Лом" и "Шерба".

Българо-германският проект е насочен към икономическото стабилизиране на горския сектор чрез подобряване на неговата конкурентоспособност и увеличаване на потреблението на услуги и продукти от гората, каза при откриването председателят на Държавната агенция по горите Стефан Юруков.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.