1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Отложиха строежа на маслена фабрика край село Ясен

Отложиха строежа на маслена фабрика край село Ясен

Обработваемата земеделска земя първа и втора категория в Плевенско се продава за 500 лв. на декар

Два гласа не достигнаха при гласуването днес на точката за продажба на имот край село Ясен за строеж на маслена фабрика. Инвеститорът, "Марица олио" АД, беше заявил по-рано тази година интерес към закупуване на терена с цел разширяване на производството, информира Дарик.

Точката предвиждаше имотът от 11 789 кв. м, който е оценен като пустееща необработваема земя трета категория, да бъде продаден при първоначална цена от 5 880 лв. без ДДС.

По мнението на Пламен Дилов, независимо от състоянието и местоположението на терена, предложената цена не е достатъчно реалистична. Според Илка Илиева, председател на Постоянната комисия по "Общинска собственост, приватизация и концесии", направена предварително справка показва, че в момента на пазара на имоти в Плевен обработваема земеделска земя първа и втора категория се продава максимум за 500 лв. на декар. А в случая с терена в землището на Ясен става дума за пустееща земя трета категория, за която се искат същите пари.

По думите на кмета на селото - Тодор Димитров, имотът е с голяма денивелация, в момента там е възникнало своеобразно сметище, всичко е обрасло и цената от 5 880 лв. за 11,78 декара е добра.

В крайна сметка след гласуването се оказа, че "за" предложението за продажба са 24 съветници, останалите или се въздържаха от подкрепа, или бяха "против".

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.