1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Пада цената на хляба

Пада цената на хляба

От следващия понеделник цените ще паднат с 5-10 стотинки за един хляб.

 

Хлябът ще поевтинее до седмица, ако сегашните цени на брашното се запазят. Това заяви председателят на регионалния съюз на хлебопроизводителите в Монтана Костадин Георгиев. Преди месец брашното се е купувало по 720-760 лева за тон, а сега може да се намери за 620-640 лева. Мелниците масово свалят цените на суровината, след като започна безмитен внос от началото на годината. Самун хляб от един килограм в Монтана в момента се продава по един лев. От следващия понеделник цените ще паднат с 5-10 стотинки за един хляб. Все още се изчаква, тъй като повечето производители работят с брашно, купено на старите цени, каза още Костадин Георгиев.

Хлебопроизводители от Монтана поискаха съдействието на областния управител Мариян Цветанов, на РПУ, на данъчните власти и на ХЕИ в града срещу нелоялната конкуренция на фирми от София, Пловдив и Ботевград. Те продавали по 10 000 хляба дневно в града. Сутрин разтоварвали хляба край града направо на земята, където чакали местните дистрибутори, твърдят браншовици.

Едно от нелегалните места за разтоварване било дори на градското сметище. Областният управител Мариян Цветанов обеща засилен контрол от ХЕИ, данъчните служби и полицията, който да принуди външните фирми да наемат складови помещения и в тях да претоварват самуните./standartnews.com

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.